Szukaj
  • Batida

Kolekcja mono porcji na wynos i z dostawą w Warszawie i okolicach.

Pastry Chef, Mira Bogucka, za każdym razem kiedy tworzy nowy deser, dba o najmniejszy szczegół. Zaczynając od smaku i kończąc na końcowym efekcie wizualnym. Wszystko to aby finalnie Twoje spotkania z najbliższymi były jeszcze przyjemniejsze. Ułatwiamy Ci ten proces do maksimum. Wszystkie desery, bez wyjątku, możesz zamówić w sklepie on-line z dostawą do domu lub z odbiorem osobistym.


Mono porcje to jedna z naszych czołowych kolekcji. Są swoistą formą odzwierciedlającą kolekcję ciast. Mono porcje mają to do siebie, że ich wygląd zachwyca. Pierwsze spotkanie z nimi wprawia w osłupienie i dezorientację. Jest ciężko zdecydować się na wybór. Po chwili kiedy wzrok już przyzwyczai się do nadmiaru barw i arcykształtów, przychodzi moment wyboru smaku. Od klasycznych czekoladowych, po owocowe czy kremowe. Słodkie smaki świata w tradycyjnej i orientalnej odsłonie. Każdy inny i stworzony z pasji do cukiernictwa.


1. Sezonowe i egzotyczne smaki owocowe.


Rhubarbe perła wśród mono porcji. Lekki i rześki mus rabarbarowy wypełniony coulis z rabarbaru. Całość jest ułożona na migdałowej kruszonce. Orzeźwiająca propozycja, która jest idealna na ciepłe letnie dni. Polewa z białej czekolady dopełnia swoją słodkością lekko kwaskowaty rabarbarowy smak. Zaskoczy cię świeżością i delikatnością.




Diament, kęs tego deseru zgubi was w owocowej egzotyce. Śmiały smak yuzu, mango, marakui oraz kokosa jest fantastyczny. Nie wątpimy w to, że przeniesie Was w palmowe gaje.



Tarta bez laktozy to kruche migdałowe ciasto, wypełnione w całości malinowym nadzieniem. Zdobione cukrem pudrem oraz jadalnym złotem. Deser kochają dzieci za ilość malin w nim ukrytych.



Miłości zwraca uwagę swoim kolorem, za czym idzie fundamentalny smak musu w tej słodkiej kompozycji, którym jest tropikalna marakuja. Czekoladowy biszkopt wypełnia aksamitny krem swoją lekkością. Przykuwająca wzrok pstrokata polewa jest wykonana na bazie białej, belgijskiej czekolady i owoców passiflory. W odniesieniu do nazwy – można się zakochać w egzotyce smaków.



Red velvet to lekkie ciastko na bazie serka mascarpone z puszystym kakaowym biszkoptem i pokaźną porcją świeżych malin. Jeden z niekwestionowanych hitów w Batidzie od lat. Wilgotny, czerwony biszkopt w połączeniu z włoskim mascarpone i świeżymi malinami to marzenie każdego podniebienia. Zamów deser z dostawą w Warszawie nie wychodząc z domu.



2. Fantastyczne kremowe smaki.


Kremówka francuska mono porcja jest bardzo prostym, ale i zaskakującym w swoim smaku wydaniem tradycyjnej kremówki. Wpływa na to proces karmelizacji, któremu poddane jest ciasto francuskie. Spody ciasta dzięki temu zabiegowi są niebagatelnie chrupkie. Trzy warstwy ciasta francuskiego przełożone kremem patissiere. To z niego wywodzi się waniliowy smak. Madagaskarska laska wanilii jest nie do przebicia jeśli mowa o intensywności i aromacie. To całe dobrodziejstwo zamknęliśmy w tym kawałku słodkości.



Sernik mango tradycyjny polski smak w nieoczywistej odsłonie. Bazą tej kremowej mono porcji jest ser śmietankowy, to on jest prowodyrem kremowej konsystencji ciasta. Bezbłędnie nadaje mu słodkości coulis z soczystego owocu mango. Całość kompozycji osadzona jest na kruszonce migdałowej z mąki ryżowej. Sernik jest jednym z najczęściej pojawiających się ciast na domowych stołach. Tym bardziej pozwólcie sobie na odrobine szaleństwa w takim niesztampowym wydaniu.



Beza z owocami sezonowymi krucha beza wypełniona delikatnym i świeżym kremem na bazie serka mascarpone. Środek wypełniony jest soczystymi i świeżymi owocami oraz orzechami pistacji. Beza to deser idealny na każdą okazję, fantastyczny smak wraz z soczystością owoców oraz waniliowego kremu to świetne połączenie.



Naked carrot cake to warstwowa mono porcja, przekładany wilgotnym biszkoptem marchewkowym wraz z kremem na bazie włoskiego mascarpone i polskiego twarogu z delikatnym ananasowym coulis. Mono porcja udekorowana jest ziemią z kruszonych orzechów pekan, z której godnie wyrastają czekoladowe marchewki. Zamówienie na wszystkie mono porcje zrealizujesz w naszym e-sklepie z dostawą pod wskazany adres na terenie Warszawy i okolic.




3. Smaki przepełnione czekoladą.


Mus czekoladowy słodkość urzekająca nie tylko wyglądem pofalowanej czekolady. To istne czekoladowe eldorado. Fundamentem ciastka jest puszysty biszkopt czekoladowy, który kreuje wraz z kremowym musem czekoladowym kompozycję idealną. Mus przygotowaliśmy na bazie wysokiej jakości czekolady z zawartością 70% kakao belgijskiej marki Barry Callebaut. Istota musu obtoczona jest mleczno – białą czekoladą. Podobno pierwszy kęs zawsze przenosi was do intensywnego świata smaków. Odgłos kruszonej czekolady i wysublimowany smak dają jedyną w sobie niepowtarzalność.



Duety mają to do siebie, że zawsze idą w parze. Nie inaczej jest i w tym połączeniu. Powiązanie dwóch delikatnych smaków mlecznej i białej czekolady w puszystych musach, osadzonych na waniliowym biszkopcie. Wszystko na samym wierzchu ozdobione chrupiącą prażynką feuilletine na bazie pasty orzechowej i mlecznej czekolady.


4. Dostarczamy do domu i biura w Warszawie i okolicach.

Przy zamówieniach przez nasz sklep on-line masz do wyboru opcję dostawy pod wskazany adres lub odebrać swoje zamówienie w butikach Batidy. Zapraszamy do odwiedzenia naszych lokali na Krakowskim Przedmieściu, w Hali Koszyki oraz w Starej Papierni.

49 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie